Wednesday, December 06, 2006

Heidi Nordby Lunde a.k.a. VamPus har bestemt seg for å slette alle innlegg fra meg i bloggen hennes. I en kommentar i dag til leserne sine, skriver hun følgende:

"Alle: slutt å kommentere Machiavelli. Jeg kommer heretter til å slette alle kommentarene hans og da ser det bare rart ut om deres kommentarer står igjen."

Dette kommer altså fra bloggeren som ble rikskjendis for og mistet jobben sin på grunn av at hun, med nærmest helgenglorie rundt hodet sitt, stod fram og forsvarte med dyp innlevelse og patos, allverdens karikaturtegnere å sverte verdensreligionen islams største profet, Muhammed.

Hun har snakket varmt om ytringsfrihet i en rekke andre sammenhenger også. I tillegg kan det nevnes at dette tydeligvis lettere ustabile og i alle fall ganske så inkonsekvente kvinnemennesket er medlem av Oslo Høyres valgkomité, og ble kåret til Dagbladets såkalte Gullblogger i fjor. (Ingen sammenheng mellom disse fenomener).

Nå vil hun altså blanko nekte en annen blogger å delta i hennes åpne blogg, samme hva vedkommende skriver. Du verden, jeg må ha gjort inntrykk!

Geniet (ironi ja) innser kanskje ikke helt at dette føyer seg inn i rekken hennes av patetiske forsøk på å stoppe folk som kommer med innspill og innvendinger som hun selv finner ubehagelige - gjerne fordi de avslører hennes dekadente og/eller sosialdarwinistiske nettverk m.m. - samt er selvsagt totalt tåpelig, da hvem som helst kan skrive innlegg hos henne anonymt eller under et nytt psevdonym. Hennes forsøk på å diskreditere en debattant med rent mel i posen (men meninger og info som går på tvers av hva hun oppfatter som kult, for sin egen del og for sin bloggs vedkommende) blir bare patetisk og et slag i luften. Hva ønsker hun å oppnå? For meg fortoner det hele seg bare som en demonstrasjon av avmakt, og som et utslag av en nevrotisk narcissists prinsesse-på-erten takter.

I tillegg demonstrerer hun nok en gang at hun er totalt uegnet til å være moralsk eller prinsippiell veileder for noen som helst person, sak eller organisasjon, eller noe som helst prinsipp - med mindre da selvforherligende rølping samt uhemmet ideologipushing kan regnes under en av disse kategorier.

Men selvsagt, det er hennes blogg, og ingenting stopper folk fra å innføre en slik praksis. Poenget her er ikke prinsippet om eiendomsrett over egen blogg (i tilfelle noen av de mange ganske så hjernedøde liberalistiske og/eller "konservative" vennenne, sympatisørene eller klakkørene hennes i et øyeblikk av selvoppfattet genialitet mente å finne et revelatorisk poeng rundt den innvendingen - de er så originale og kreative mange av disse.. ), men selvsagt at VamPus så altfor ofte går på tvers av egenhevdede prinsipper og holdninger.

Lykke til videre med en Machiavelli-fri bloggtilværelse, VamPus. Men husk bare en liten ting: Du lurer ingen andre enn deg selv ved dette.


M

0 Comments:

Post a Comment

<< Home